Tikrilõhe

Marineeritud kala on sobilik täiendus igaks elujuhtumiks. See lõhe saab toreda hapukasmagusa lisa ja piduliku ilme punastelt tikritelt.

neljale

500 g Peetri Lõheäri lõhefileed
0,5 dl punast veiniäädikat
2 tl soola
2 sl suhkrut
1 tl roseepipart
2 mustsõstralehte
1 väike tillioks
100 g tikreid

Kuumuta ahi 200 kraadini. Eemalda kalalt nahk ja lõika liha paarisentimeetristeks tükkideks. Sega äädikas, soola ja suhkruga, kuni suhkur on lahustunud. Lisa tükeldatud sõstralehed, tillioks ja roseepipar ja lisa 3 dl käesooja vett. Tõsta kala ühe kihina paraja suurusega vormi ja kalla peale marinaad. Tõsta vorm ahju ja lase 7-8 minutit küpseda. Tõsta välja ja lase umbes tunnikese jooksul  toatemperatuuril aeglaselt jahtuda, seejärel tõsta kala külmikusse ja lase seal veel vähemalt tund aega jahtuda. Serveerimisel eemalda kala marinaadist ja tõsta vaagnale. Poolita tikrid ja sega kergelt kalaga, puista peale veel veidi piprapudi ja lisa soovi korral kaunistuseks tilliõsikuid.

Ostukorv (0)

Ostukorv