Kalamarja-lehttainaampsud

Kalamarja-lehttainaampsud

Krõbedad kalamarjaampsud on laual efektsed ja need valmivad vähese vaevaga. Soovi korral saad lehttainapõhjad juba päeval valmis teha ning vahetult enne serveerimist kalamarja ja lisanditega täita.

kuuele kuni kaheksale

300g karp Peetri Lõheäri forellimarja
0,5 punast sibulat
100-150 g 20% hapukoort
100 g värsket kurki
veidi sidrunimahla

Põhi:

500 g lehttainast
3 muna
3 sl hapukoort
2 sl hakitud tilli ja/või murulauku
veidi riivitud sidrunikoort
soola, pipart

Sulata lehttainas, aseta see horisontaalselt tööpinnale ja lõika terava noa või pitsalõikuriga u 6 cm laiusteks ribadeks. Lõika nüüd väikese noaga  igale ribale u 1 cm laiune raam, kuid nii, et nuga tainast päris lõpuni välja ei läbista. Torgi raami sisemus kahvliga auguliseks . Klopi munad vispli abil lahti ja pintselda  saadud ristkülikute ääred seguga kergelt kokku, et need ahjus paremini pruunistuksid. Küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200-kraadi juures kergelt jumekaks (u 15 minutit). Samal ajal lisa järele jäänud munasegule hapukoor ja hakitud ürdid ning riivitud sidrunikoor. Maitsesta ja klopi vispliga ühtlaseks. Võta lehttainaristkülikud ahjust ja suru nende keskmine osa alla. Jaga saadud süvenditesse munasegu ja suska ahju u 10 minutiks tagasi, kuni riskülikud on kenad ja jumekad ning täidis hüübinud. Lase veidi jahtuda, seejärel tee tainale ühtlaste vahedega hapukooretäpid, jaga ristkülikutele kalamari ja lisa kurgiviile ja peeneks hakitud sibulat. Maitsesta pipraga ja pigista peale ka veidi sidrunimahla. Serveeri tervelt või lõika soovi korral väiksemateks ampsudeks.

Ostukorv (0)

Ostukorv