Lõhe-krevetipirukas varsbrokoliga

Lõhe-krevetipirukas varsbrokoliga

Küllusliku kalatäidisega pirukal on toortatrast põhi ja nii sobib toit ka neile, kes gluteeni ei talu. Varsbrokoli võid asendada ka harilike, väiksemaks lõigatud brokoliõisikutega.

Kaheksale

Tainas:
150 g võid
3,5 dl toortatrajahu
1 muna
0,5 tl soola

Täidis:
200 g Peetri Lõheäri lõhefileed
150 g Peetri Lõheäri tiigerkrevette
1 porru alumine heledam osa
6 varsbrokolit (või u 75 g brokoliõisikuid)
100 g toasooja toorjuustu
2 dl toidukoort 20%
3 muna
3 sl hakitud tilli
soola-pipart
veidi võid või õli praadimiseks
serveerimiseks sidruniviile ja soovi korral brokolivõrseid

Sega köögikombaini lõiketera abil tainaks kokku tatrajahu ja külm tükeldatud või. Lisa muna, sool ja vajadusel veidi külma vett. Suru tainas märgade käte abil ühtlaselt küpsetusvormi (u 21 x 29 cm) põhjale ja külgedele. Eemalda kalalt nahk ja lõika filee u 3 cm läbimõõduga tükkideks. Tõsta eraldi nõusse, lisa krevetid ja maitsesta kergelt soola ja 1 tl hakitud tilliga. Klopi vispli abil toasoe toorjuust ühe muna ja u 1 tl soolaga ühtlaseks. Lisa ülejäänud munad, koor, järele jäänud till ja veidi pipart. Viiluta porru ja kuumuta paari minuti jooksul vaiksel kuumusel pehmeks (ära pruunista).  Tõsta brokoli soolaga maitsestatud keeva veega potti ja keeda 3 minutit. Kurna ja loputa kiirelt külma veega. Lao porru tainale, lisa brokoli , kalatükid ja krevetid ning kalla peale koore-munasegu (seda on mugavam teha otse välja tõmmatud ahjusiinil). Küpseta ahjus 200-kraadi juures u 25-30 minutit, kuni põhi on jumekas ja pirukasisu hüübinud. Lase  jahtuda. Serveeri koos sidruniviiludega ja soovi korral puista pirukale brokolivõrseid.

Ostukorv (0)

Ostukorv