Retsept: Kodune siiasupp nuikapsaga

Kodune siiasupp nuikapsaga

Siiakalast suppi valmistades ole maitsestamise ja tugevamaitseliste koostisosadega ettevaatlik, et õrn kala täies hiilguses särada saaks. Koore lisamine jäta samuti pigem mõne tugevama maitsega kala jaoks. Nuikapsas on aga toorelt krõmpsutamise kõrval ka supi sees vahva nii  maitse kui väljanägemise poolest, sest muutub keetes peaaegu läbipaistvaks

neljale kuni kuuele

1 siiafilee (u 400g)
¼ fenkolit ( u 50 g)
1 porgand
100 g nuikapsast
2-3 kartulit
1 dl külmutatud herneid
2 rohelise sibula vart
2 sl hakitud tilli
1 sl hakitud peterselli
1 l kalapuljongit *
meresoola, valget pipart
1-2 sl värskelt pressitud sidrunimahla
veidi mahedamaitselist õli

Eemalda fileelt nahk , tükelda kala ja maitsesta kergelt soolaga. Haki fenkol, koori ja viiluta porgand ning haki sibula alumine hele osa. Kuumuta tükeldatud köögivilju kergelt potipõhjas vähese õliga. Lisa puljong ja tükeldatud nuikapsas ning keeda keskmisel kuumusel u 5 minutit. Lisa kooritud ja tükeldatud kartul ja keeda veel 10 minutit või kuni köögiviljad on pehmed. Lisa herned ja lase potisisul uuesti keema tõusta ning seejärel võta pott tulelt, lisa kalatükid ja ülejäänud hakitud roheline sibul, till ja petersell. Kata pott kaanega ja lase 10 minutit seista. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga ning serveeri.

*) – võid valmistada puljongi ka ise kas siia supisegust või terve siia fileerimisjääkidest. Eemalda sel juhul kindlasti kala lõpused. Lase supikogu külma veega keema tõusta, eemalda vaht ja alanda kuumus miinimumini, lisa näiteks tükeldatud fenkolit,  porrut või sibulat ja lase vaikselt nii 45 minutit podiseda. Poole tunni möödudes lisa tillivarsi ja mõned valge pipra terad ja soovi korral ka väike loorberileht. Kui maitset on vedelikku piisavalt saanud, kurna potisisu ja kasuta puljongit supi valmistamiseks.

Head isu!

Ostukorv (0)

Ostukorv