Retsept: koorene pasta metsiku forelli ja tomatitega

Mõnus argine toit, kuhu saad sisse pista nii hooajalise metsiku forelli kui kasvuhoonetomatid. Metsik kala on vähem rasvane kui kasvandusest pärit forell ja koorene kaste pole seetõttu ka teps mitte liiast. Võimalusel kasuta munaga valmistatud pastat, mis ideaalolukorras võiks olla muidugi ka veel värske.

Neljale

  • 400 g metsiku forelli fileed
  • 250 g fettuccine pastat või muud pikka, kuid mitte väga laia pastat
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 200 g kirsstomateid
  • 2 dl vahukoort
  • 4 sl riivitud parmesani
  • 1 sl kappareid
  • 0,5 tl kuivatatud tüümiani
  • Sorts sidrunimahla
  • 4 sl hakitud peterselli
  • Soola, pipart

Eemalda kalalt nahk ja lõika liha neljaks tükiks. Maitsesta kergelt soolaga. Kuumuta pannil või ja pruunista kalatükke mõlemalt poolt u 2 minutit. Võta kala pannilt. Lisa samale pannile hakitud sibul ja kuumuta segades paari minuti jooksul, kuni see klaasjaks muutub. Lisa poolitatud või tükeldatud tomatid, tüümian,  hakitud küüslauk ja kapparid ning kuumuta veel minutike. Lase potis vesi keema, maitsesta soolaga ja keeda pastat u 5 minutit või kuni see on poolpehme. Kurna, aga jäta alles ka tassi jagu keeduvett. Lisa sibula, tomatiseguga pannile koor ja lase keema tõusta. Lisa pasta ja vajadusel veidi keeduvett ning sega hulka tükkideks murtud või lõigatud kala, pool peterselli ja juustukogusest ning sidrunimahl. Maitsesta soola-pipraga ja jaga taldrikutele. Peale puista veel parmesani ja petersell ning serveeri.

Retsept: Britt Paju

Ostukorv (0)

Ostukorv