Retsept: lõheburger kapsa-porgandisalati, avokaado ja srirachakastmega
Alati ei ole tarvis burgeri vahele kotletti vormida, eriti kui sinna passib väga hästi ka mahlane ja kergelt grillisuitsune lõhefilee. Lisandid võid valida ise – näiteks see aasiapärase mekiga burger sobib kuuma suvepäeva nagu valatult.
Neljale
- 600 g lõhefileed
- 100 g punast kapsast
- 2 porgandit
- 1 rohelise sibula vars
- peotäis koriandrilehti
- 1 laimi mahl + laimiviile
- 0,5 tl seesamiõli
- 4 seesamiseemnetega burgerikuklit
- Veidi õli ja soola
Kaste:
- 1 -2 sl sriracha-kastet
- 4 sl majoneesi
- 2 sl laimimahla
Viiluta kapsas õhukeselt, riivi porgand või lõika julienne’i lõikuri abil pikkadeks ribadeks. Lisa veidi soola, sega läbi ja jäta 10 minutiks maitsestuma. Sega köögiviljad ja pigista neist käte abil mahla välja, nii, et need pehmemaks muutuvad (kasuta kummikindaid, sest punane kapsas võib määrida). Lisa hakitud sibul ja koriandrilehed ning poole laimi mahl ja seesamiõli.
Sega kokku kastme komponendid. Eemalda kalalt kalaraspli abil soomused, lõika filee paari sentimeetri paksusteks viiludeks. Maitsesta kergelt soolaga ja määri õliga. Grilli kalaviile keskmise kuumuse juures kas õliga määritud grillil või grillpannil mõlemalt poolt 2-3 minuti jooksul ja hoia fooliumi all soojas. Samal ajal kalaga soojenda grillil ka kergelt õliga määritud kuklipooled. Määri mõlemad kuklipooled kastmega. Lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ja lõika terava noaga viljaliha õhukesteks viiludeks. Kaeva avokaadoviilud supilusika abil koore seest välja ja jaga alumistele kuklipoolikutele. Tõsta peale lõheviilud ning neile omakorda kapsa-porgandisalat. Kata pealmise kuklipoolega ja naudi kohe.
Retsept: Britt Paju