Retsept: lõhekotletid ürtide ja kapparitega

Lihtsad ja mõnusad kotletid, mis püsivad koos ka ilma muna või saia lisamiseta. Veelgi taljesõbralikuma versiooni saad kui asendad hapukoore maitsestamata jogurtiga. Võid valmistada kotlette niisama suupisteks ja serveerida näiteks koos sidruniviilude ja majoneesiga, mis maitsestatud hakitud ürtide ning sidrunimahlaga. Või siis tee korralik eine ning paku kotletikõrvaseks tilli ja soolaga segatud värsket kurki, keedetud noori kartuleid ja kastmeks näiteks sidrunimahla, ürtide ja maheda sinepiga segatud jogurtit.  

Neljale

  • 500 g lõhefileed 
  • 2 sl hapukoort (või paksemat jogurtit) 
  • 2 sl kappareid 
  • 1 tl riivitud sidrunikoort 
  • 2 sl hakitud tilli 
  • 2 sl hakitud murulauku  
  • 1 küüslauguküüs 
  • 1 tl meresoola 
  • Veidi võid ja õli praadimiseks 

Eemalda fileelt nahk ja tükelda filee. Haki ürdid ja küüslauk. Pane kõik koostisained köögikombaini ja töötle lõiketera abil ühtlaseks. Patsuta märgade käte abil kaheksaks ühesuuruseks kotletiks ja prae või ning õli segus keskmise kuumusega pannil kaks-kolm minutit vahepeal keerates, kuni kotletid on kenad ja kuldsed. Serveerimisel puista peale mõned kapparid ja paku kõrvale sidruniviile. 

Ostukorv (0)

Ostukorv