Grillitud paaliad kiirmarineeritud suvikõrvitsatega

Kõige lihtsamini valmivad kalad grillil kui kasutad grillresti, kuhu vahele on hea pista nii kas siis fileed või hoopis terved kalad, nagu need väiksemat sorti paaliad. Soolvesi  lisab siin veelgi mahlasust ja täiendab maitset – proovi järele. Ning ära unusta kala enne resti vahele panemist kergelt õliga määrida – nii saad need hiljem paremini kätte.

neljale

4 Peetri Lõheäri paaliat (u 200 g tk)
1 sidrun
suur peotäis tilli ja murulauku
1,5 + 0,5 sl soola
1sl oliiviõli

Suvikõrvitsad:

300 g noori suvikõrvitsaid
1 küüslauguküüs
0,5 sidruni mahl ja riivitud koor
2 sl oliiviõli
1 sl hakitud tilli
soola, pipart

 

Suvikõrvitsate marineerimiseks viiluta need õhukeselt ja sega hakitud küüslaugu ja ülejäänud komponentidega. Jäta vähemalt pooleks tunniks külmikusse.

Sega 1,5 sl soola u 5 dl külma veega, pista kalad soolvette ja lase 10 minutit maitsestuda. Tõsta veest välja, kuivata kergelt majapidamispaberiga, maitsesta veel täiendavalt ning suska iga kala sisemusse tillioksi ja muruluku ning sidruniviile. Määri kalad pealt õliga ja pista kandilise grillresti vahele. Grilli keskmise kuumuse juures (kui saad kätt sütest 10 cm kaugusel 5 sekundit hoida) u 8-10 minutit, vahepeal pöörates. Naudi koos marineeritud suvikõrvitsate ja noorte keedukartulitega. Soovi korral võta juurde ka vähese küüslugu, sidruni ja ürtidega maitsestatud Kreeka jogurtit.

Ostukorv (0)

Ostukorv