Lõhetartar krevetikrõpsul

Masterchef Eesti finalist Katrin Kivi retsept – Lõhetartar krevetikrõpsul. Üks ülimalt lihtne ja väga palju kiidusõnu saanud roog. Kui Sulle meeldivad puhtad maitsed nii nagu Meisterkokkadele, siis see on miskit Sulle!
300 gr lõhefileed

2 küpset avokaadot

1 küpse mango

1 laim

3 spl marineeritud ingverit

3 spl ponzut

1 tl röstitud seesamiõli

Paras punt koriandrit

1 punane sibul

1-2 jalapenot

4 spl oliivõli

Sool ja pipar

Kaunistuseks kalamari ja rediseidandid

Valmistamine

Puhasta kala, viiluta u 0,5 cm laiused viilud ning seejärel kuubikud. Riivi laimikoor ja seejärel pressi laimist mahl. Sega kokku poole laimi mahl, riivitud laimi koor, soja, seesamiõli, 2 spl oliivõli, peeneks tükeldatud jalapeno, marineeritud ingver ja punane sibul, haki koriander. Sega kalatükid kastmega, lisa näpuotsaga soola ja pipart ning jäta maitsestuma. Püreesta avokaadod, poole laimi mahal ja 2 spl oliivõli, lisa soola ja pipart. Haki mangod lõhega sama suuruseks kuubikuks ning sega kalasegu hulka. Tõsta tartar teelusikaga krevetikrõpsule, sellele avokaadopüree ning kaunista kalamarja ja idandiga

 

Ostukorv (0)

Ostukorv