Lõhetartar krevetikrõpsul
Masterchef Eesti finalist Katrin Kivi retsept – Lõhetartar krevetikrõpsul. Üks ülimalt lihtne ja väga palju kiidusõnu saanud roog. Kui Sulle meeldivad puhtad maitsed nii nagu Meisterkokkadele, siis see on miskit Sulle!
300 gr lõhefileed
2 küpset avokaadot
1 küpse mango
1 laim
3 spl marineeritud ingverit
3 spl ponzut
1 tl röstitud seesamiõli
Paras punt koriandrit
1 punane sibul
1-2 jalapenot
4 spl oliivõli
Sool ja pipar
Kaunistuseks kalamari ja rediseidandid
Valmistamine
Puhasta kala, viiluta u 0,5 cm laiused viilud ning seejärel kuubikud. Riivi laimikoor ja seejärel pressi laimist mahl. Sega kokku poole laimi mahl, riivitud laimi koor, soja, seesamiõli, 2 spl oliivõli, peeneks tükeldatud jalapeno, marineeritud ingver ja punane sibul, haki koriander. Sega kalatükid kastmega, lisa näpuotsaga soola ja pipart ning jäta maitsestuma. Püreesta avokaadod, poole laimi mahal ja 2 spl oliivõli, lisa soola ja pipart. Haki mangod lõhega sama suuruseks kuubikuks ning sega kalasegu hulka. Tõsta tartar teelusikaga krevetikrõpsule, sellele avokaadopüree ning kaunista kalamarja ja idandiga