Masterchef Eesti finalist Katrin Kivi retsept – Suverull särtsaka forelliga

Meisterkoka saates tuntuks saanud Katrin Kivi sai valmis ühe eriti särtsaka roaga, mis sobib hästi külaliste võõrustamiseks või peolauale!

Suverull särtsaka forelliga

Marinaad

300 gr forelli

2 spl heledat soja

1 laim

1 tl mett

1 tl röstitud seesamiõli 

1 chillikaun

2 cm tükk ingverit

Näpuotsaga soola

Suverullid

1 pakk Riisipaber 

1 pakk Frillize

Pool punti Koriander

Thai basiilik

30 gr Roheline sibul

1 tk Porgand

0,5 Kurk

20 gr Marineeritud ingver



Valmistamine 

  1. Riivi ingver või tükelda peenelt, haki ka chillipipar. Riivi laimikoor ning pressi laimist mahl.  Sega marinaadi ained omavahel, lisa laimi mahl ning riivitud koor. Puhasta kala luudest ning viiluta peenelt. Aseta kalatükid marinaadi u 10ks minutiks.
  2. Suverulli jaoks viiluta peenelt 1 porgand, pool kurki, 30 gr rohelist sibulat ning 20 gr marineeritud ingverit. Niisuta riisipaber ja aseta enda ette lauale. Pane ühte äärde frillice leht, temale aseta viilutatud köögiviljad, seejärel marineeritud kalatükid. Näpista Thai basiiliku ja koriandrilehti ning aseta ka need kalale. Nüüd proovi rull ilusti tihedalt kokku keerata. Viiluta suverull umbes 3 cm laiuselt, pigista peale natukene hernekreemi ja kaunista kalanaha krõpsuga.

Ostukorv (0)

Ostukorv