Retsept: räimed mitut moodi

Räim tomatis

Tomatiräimed on saanud juurde veidi vahemerelist maitselisa, kuid siiski ära tuntavad ka neile, kes sellest vanast heast retrotoidust lugu peavad. Need räimed sobivad küll igaks elujuhtumiks hommikusöögist õhtusöögini ja nii üksi kui kambakesi nautimiseks.

Neljale kuni kaheksale

  • 250 g räimerümpasid
  • 2 dl konserveeritud tomatipüreed (passata)
  • 1 dl vett
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 loorberileht
  • 0,5 tl kuivatatud punet
  • 1 sl meresoola
  • 1 sl suhkrut
  • 1 sl väiksemaid kappareid
  • 1 sl hakitud peterselli
  • 1 sl punast veiniäädikat
  • 2-3 sl oliiviõli
  • musta pipart, tšillihelbeid

Maitsesta räimerümbad kergelt soolaga ja prae 1 sl õli sees mõlemalt poolt kuldpruuniks umbkaudu 3-4 minuti jooksul. Lao räimed üksteise kõrvale kuumakindlasse vormi ja jäta ootele. Lõika sibul rõngasteks ja kuumuta ülejäänud õli sees keskmisel kuumusel u 5 minuti jooksul pehmeks. Lisa viilutatud küüslauk ja kuumuta veel minutike, kuid jälgi, et küüslauk ei pruunistuks. Lisa pannile tomatipüree, vesi, loorber, pune ja sool-pipar ning kuumuta 5 minuti jooksul, kuni saad ühtlase segu. Lisa petersell, kapparid ja äädikas ning vala kuum tomatisegu räimedele. Lase jahtuda , kata nõu köögikilega ja lase külmikus järgmise päevani maitsestuda. Serveeri suupistena kas niisamuti või saiakattena.

 

Marineeritud räimed

 Lihtsalt valmiv suupiste, mida võid valmistada ka räimefileedest, kuid marinaadi toimel muutuvad kalaluud pehmeks ja on täiesti söödavad. Marineeritud räimed säilivad külmikus lausa nädala jagu, ent saavad tõenäoliselt siiski varem otsa.

Neljale kuni kaheksale

  • 250g räimerümpasid
  • 1 muna
  • 1 dl täistera kaerajahu
  • 0,5 dl vett
  • 1 porgand
  • 1 sibul
  • 2 loorberilehte
  • 6 musta pipra tera
  • 1 tl sinepiseemneid
  • paar tüümianioksa
  • 2 sl 30% äädikat
  • 1 sl meresoola+ praekala maitsestamiseks
  • 1 sl suhkrut
  • õli praadimiseks

Klopi muna lahti ja maitsesta kergelt soolaga. Teise kaussi tõsta jahu. Suska räimed munasegust läbi ja keeruta jahus. Prae keskmise kuumusega pannil õli sees mõlemalt poolt kuldpruuniks nii 3-4 minuti jooksul. Lao räimed kas kaussi või purki ja jäta ootele. Marinaadi valmistamiseks lase vesi keema ja lisa hakitud porgand, loorberilehed, pipraterad ja sinep ning sool-suhkur. Lisa õhukesteks viiludeks lõigatud sibul, äädikas ja tüümian. Lase marinaadil täielikult jahtuda ja vala seejärel räimedele. Kata nõu ja lase järgmise päevani külmikus maitsestuda. Söö niisama või võileivakattena.

Retseptid: Britt Paju

Ostukorv (0)

Ostukorv