Retsept: grillitud kaheksajalg chorizo ja romescoga

Hispaaniast pärit paprikane romesco-kaste on kui loodud mereandidele seltsiks ja sobib suurepäraselt kaheksajalaga. Soovi korral võid kaheksajala juba enne ahju pistmist portsjonisuurusteks tükkideks lõigata.

Neljale:

  • 400 g Peetri Lõheäri keedetud kaheksajalga

Kaste:

  • 200 g konserveeritud grillitud paprikat
  • 1 küüslauguküüs
  • 100 g mandlilaaste
  • 1 tl suitsupaprika pulbrit
  • 0,5 tl kuivatatud punet
  • 1 sl punase veini äädikat
  • 0,5 dl väärisoliiviõli
  • soola, pipart

Lisaks:

  • 1 punane sibul
  • 50 g chorizo vorsti
  • 300 g väikeseid keedukartuleid
  • 200 g kirsstomateid
  • meelepäraseid võrseid või võrsete segu
  • oliiviõli, sidruniviile

Kastme valmistamiseks rösti mandlilaaste kuival pannil keskmise kuumuse juures paar minutit, kuni need on kergelt jumekad. Tõsta blenderisse paprikad, mandlid, küüslauguküüs, paprikapulber, äädikas, pune ja õli ning surista ühtlaseks kastmeks. Maitsesta soola-pipraga ja jäta ootele. Tükelda chorizo ja kartulid ning lõika sibul õhukesteks sektoriteks. Poolita osaliselt tomatid. Määri kaheksajalg supilusikatäie õliga ja maitsesta soolaga ning tõsta koos samuti õliga kergelt üle niristatud tomatitega ahjuplaadile. Küpseta grillelemendi all 210-kraadi juures umbes 10-12 minutit. Samal ajal pruunista pannil vähese õliga kergelt chorizo, kartul ja sibulasektorid. Aja vaagnal või paaril suuremal serveerimistaldrikul kaste laiali, tõsta sellele kaheksajalg, grillitud tomatid ning chorizopanni sisu. Puista peale võrseid ja lisa sidruniviilud ning serveeri.

Retsept: Britt Palju

Ostukorv (0)

Ostukorv