Retsept: soolaforell sõstardega

Ise tehtud soolaforell on iga peolaua ehe. Kasutada võid ka näiteks hoopis mustikaid, mis kalale põneva lillaka tooni annavad. Valmistamiseks vali kindlasti ainult väga värske kala. Ühe suure filee asemel võid kokku panna ka kaks väiksemat fileed või väiksema koguse jaoks lihtsalt kaks ühesuurust fileetükki. 

Kaheksale 

  • u 800g-1 kg kaaluv forellifilee 
  • 100 g punaseid sõstraid 
  • 30 g musti sõstraid 
  • 4 tl suhkrut 
  • 4 sl jämedat meresoola 
  • Veidi jahvatatud valget pipart 
  • 2 sl hakitud tilli 
  • 1 sl hakitud tüümiani 

Kuivata kala majapidamispaberiga ja aseta nahk allpool küpsetuspaberile. Sega kokku suhkur, sool, ürdid ja valge pipar ning hõõru filee seguga korralikult kokku. Tambi marjad puruks ning määri segu samuti kalale. Voldi kala pooleks nii et maitseainetega kaetud fileeosa jääks sisse ja nahaga pool väljapoole. Mässi kala üleni küpsetuspaberisse ja pista kilekotti või paki köögikilesse. Tõsta pakk taldrikule ja aseta raskuseks peale veel üks taldrik. Jäta kala selliselt külmikusse 12-24 tunniks maitsestuma, vahepeal pööra aga pakki teistpidi, et mõlemad pooled ühtlaselt maitset saaksid. Valmis kalalt pühi maitsesegu maha ja lõika õhukesed viilud. Maitseb hästi nii suupistena, pehme või röstitud saia kattena või salatis. Serveeri koos tervete punaste sõstardega, et hapukat särtsu lisada. 

Retsept: Britt Paju

Ostukorv (0)

Ostukorv