Kalaroad, mille valmistamiseks kulub vaid 20 või 30 minutit

Maitsva ja tervisliku kalaroa tegemiseks ei kulu sugugi poolt päeva, vaid nii mõnegi lõunaks või õhtusöögiks sobiliku hõrgutise valmistamiseks ei lähegi vaja rohkem kui vaid poolt tundi. Alljärgnevalt jagame ideid, mida kokata, kui päev on kiire ja pliidi ees seismiseks jaksu ei ole.

Salat suitsukalaga

Kui mõelda vähese vaevaga valmivale toidule tuleb ilmselt esimese asjana pähe üks mõnusalt krõmpsuv salat. Sellise lihtsa eine jaoks ei ole vaja isegi retsepti, sinna võib lisada kõike värsket, mille järele parajasti isu on või mis kodus olemas. Meie lemmikud on aga rukola, tomat ja keedumuna. Kui salatipõhi valmis, on aeg lisada selle eine staar – kuumsuitsutatud meriahven. Selleks eemalda kalalt nahk ning vajadusel luud ja rebi liha tükkideks. Kastmeks sobib oliiviõli, natukene sidrunimahla ja sinepit ning muud ei olegi vaja.

Lõuna kaasa

Lõunapaus koos toitva võileivaga, mida katab sinu lemmik merehõbe – mis saaks olla parem?  Siingi pole retsepti vaja, säti katteks lihtsalt seda, mida hing ihaldab. Meie soovitame tööle kaasa pakkimiseks Peetri Lõheäri küüslaugu hõrgutist, marineeritud räimefileed või väikese särtsu lisamiseks hoopis vürtsikat tuunikala-kappari kreemi. Kui soovid aga lõunat, mis terve kontori kadedaks teeb, valmista kodus katteks kiirmarineeritud lõhelõigud. Rammususe lisamiseks on ideaalne suitsuforellimääre, mida jätkub õhtul ka krõpsude peal nautimiseks.

Kui aga võileibu on juba küllalt söödud, valmista karpi kaasa pakkimiseks toiteväärtuslik poke-kauss. See sarnaneb oma olemuselt natukene salatiga  – kaussi on vaja lisada maitsvad lisandid ja kaste. Poke-kausi teeb toitvamaks kiudaineterikas teravili, näiteks kinoa või riis. Ka selle eine puhul ei ole tegelikult vaja retsepti ette võtta, sest valmistamine on ääretult lihtne ning enda maitse järgi kohandatav. Põhimõte jääb alati samaks – kõigepealt lisa kaussi teravili, seejärel köögiviljad ja kala ning kõige peale kaste. Eriti kiireks eineks võid köögiviljad ja muud lisandid varem valmis lõigata, nii ei jää hiljem üle muud, kui need kaussi lisada. Kui aga soovid siiski retsepti järgida, siis soovitame kindlasti meie lõhe ja kinoaga poke-kausi retsepti.

Paneeritud kala

Kuidas kõlab üks krõbedaks paneeritud kala? Selle valmistamine on uskumatult lihtne ja tulemus imemaitsev. Paneerimiseks on vaja ainult kuute koostisosa: kalafileed, muna, jahu, soola, pankot või tavalist riivsaia ning praadimiseks õli. Eemalda kalafileelt nahk, lõika filee umbes 3 cm paksusteks tükkideks ja maitsesta soolaga. Seejärel keeruta kalatükke kõigepealt jahus, siis klopitud muna sees ja lõpetuseks pankos või riivsaias. Kuumuta pannil õli ning pruunista kala kuldpruuniks. Nii lihtne see ongi! Kui aga isutavad hoopis kalapulgad, valmista meie krõbedaid lõhepulki, mida armastavad ka kõige väiksemad kalasõbrad.

Lihtne ahjukala

Kui otsid kiiret ja tervislikku söögipoolist, mis valmib justkui ise, on ahjus küpsetatud kala rohkem kui ideaalne. Kõige lihtsam on luuvaba fileega  – olgu see siis lõhe, forelli või angersäga oma. Ettevalmistus võtab vaid paar minutit, selleks on vaja filee kuivatada paber- või köögirätikuga, asetada see ahjuplaadile, määrida mõlemad pooled õliga ning peale puistada oma lemmikuid maitseaineid. Maitsestamisel võib lasta fantaasial lennata ning lisada kõike, mis kõlab endale isuäratavana. Inspiratsiooni saaaga ka näiteks siit. Seejärel jääbiki vaid üle merehõbe 200 kraadi juures 15-20 minutiks ahju pista ning söögikord on juba vähem kui poole tunniga serveerimiseks valmis.

Kiireloomulistel päevadel ei pea leppima rämpstoiduga, sest hõrgu eine saab valmistada ka vähem kui poole tunniga. Seega jäta meie soovitused meelde ning järgmine kord, kui ajaga kitsas käes, valmista kiirelt ja lihtsalt mõni mõnus eelnevalt mainitud kalaroog. Ning kui vaja, leiad onspiratsiooni ikka ja alati meie retseptivaramust.

Ostukorv (0)

Ostukorv